Blazina AIREX: zakaj prisegamo nanjo?

BLAZINA AIREX: ZAKAJ PRISEGAMO NANJO?

Gibalni razvoj je najbolj intenziven v prvem letu življenja. Vse do 7-mega leta starosti je izjemno pomembno kakšne gibalne izkušnje pridobiva otrok, saj ob tem gradi temelje gibalnih sposobnosti za celo življenje.

Takoj po rojstvu se dojenček uči in spoznava svoje telo. Ker je ob rojstvu popolnoma odvisen od tistega, ki skrbi zanj je izjemno pomembno ustrezno rokovanje z njim. Ko postane več buden pa je za njegov gibalni razvoj ključno, da je veliko na tleh, na oblazinjeni in nedrseči podlagi. Na tleh se dojenček uči, poskuša in se na tak način spoznava s svojim telesom.

Blazina AIREX

V Pedosani prisegamo na Airex blazino Corona, ker smo mnenja, da na trgu ni boljše in kvalitetnejše blazine, ki nudi tako dobro izhodišče za osvajanje gibalnih mejnikov pri dojenčkih in otrocih.

Blazina je nedrseča z mehko povrhnico, čvrstim jedrom in antibakterijskim materialom. Blazina je mehka, topla, oblaži udarce zaradi primerne debeline (cca 1,5 cm) in nudi primerno oporo. Je skoraj neuničljiva.

V Pedosani radi poudarimo, da je nakup Airex blazine naložba v otrokov razvoj in tudi v naš :). Zaradi svoje udobne širine je več kot primerna za vadbo odrasle osebe ali celo dveh oseb.

Kot zanimivost lahko izpostavimo, da je zaradi njene edinstvene sestavine in velikosti dovolj plovna, da na vodi drži odraslo osebo.

5 namigov kako uporabiti blazino AIREX

  1. Od trenutka, ko je dojenček več buden, ga odlagajte na blazino. Približajte se mu na razdalji cca. 15 cm in poskusite ujeti očesni kontakt z vašim dojenčkom. Premikajte se levo in desno, ter ga z različnimi zvoki poskušajte povabiti, da bi vam s pogledom sledil in ob tem glavo obračal v obe smeri.
  2. Dojenček naj na tleh osvaja vse možne položaje. Odložite ga na bok in ga v tem položaju zadržite ter mu pomagajte (pokažite) v obrat na trebuh. Ko je dojenček na boku, je dobro, da ne zateguje glave nazaj, pač pa naj bo v položaju telesa v črki C. Ponudite mu igračko tako, da jo bo skušal z zgornjo roko prijeti in ob tem roko iztegnil naprej.
  3. Trebušni položaj je zelo pomemben za nadaljnji gibalni razvoj, zato ne odlašajte predolgo z obratom na trebuh. Obrnite ga na trebuh večkrat na dan in postopoma podaljšujte čas v tem položaju. Bodite ob njem, pomagajte mu zagotoviti ustrezen položaj pasenja kravic in se odzovite na klic dojenčka z jokom.
  4. Z nekoliko starejšimi dojenčki boste na airex blazini lahko osvajali prve poskuse samostojnega sedenja. Odložite dojenčka na blazino  v sedeč položaj med vaše noge. Z igračko in vašim gibanjem, ga povabite ven iz sedečega položaja in premik v stranski sed ob vašo nogo ter nazaj. Ne zadržujte dojenčka v sedečem položaju, lahko pa mu pokažete kako prehajati ven iz sedečega položaja in nazaj.
  5. Ko bo dojenček začel vstajati ob opori, pa bo blazina AIREX ublažila prve udarce ob poskusih spuščanja nazaj v sedeč položaj in varovala vašega dojenčka pred neprijetnimi izkušnjami - bolečinami ob udarcu.

Pri odlaganju novorojenčka na blazino, svetujemo, da se na blazino položi bombažno tetra pleničko. Pri uporabi blazine otrok do 3 let obvezen stalen nadzor odrasle osebe.

V programu Pedosanček pa smo zbrali ogromno uporabnih informacij, vaj in napotkov za kvaliteten razvoj dojenčka.

Program si lahko ogledate TUKAJ.